Следвайте Гласове в ТелеграмСкандални думи на депутата от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСкандални думи на депутата от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов
Коментари Харесай

Вежди Рашидов предизвика скандал: Всички к**ви се събудиха да се сетят, че преди 15 години са били изнасилвани

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Скандални думи на депутата от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов в почивката на съвещанието на Народното събрание за измененията в Закона за домашното принуждение провокираха отвращение. И закани за митинги, в случай че Рашидов не подаде оставка.

„ Има и в този момент закони. К‘во чешеме езици? Всички ку*ви се разсъниха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го напрайха на маймуна “, се чува да споделя по време на съвещанието Рашидов.

Думите му са отправени към зам.-председателите на Народното събрание Никола Минчев и Росица Кирова при отмора на съвещанието, когато се допуска, че микрофоните не работят. Оказа се обаче, че тези на председателската катедра са включени и думите на Вежди Рашидов влязоха в директните телевизионни излъчвания на парламентарното съвещание.

Репликата на Рашидов незабавно провокира скандал в обществените мрежи.

" Как не Ви е позор, господин Рашидов! С тези думи вършиме показно за това за какво са нужни промени в Закона и Наказателния кодекс. С тези думи демонстрирате в какъв брой надълбоко сексистко и женомразко общество живеем и какъв брой доста работа имаме още!

С тези думи показвате какво е неприемливо да се изрича от най-високата естрада! Да не приказваме, че ги изричате по време на разискването на промени, препоръчани и от Вашата парламентарна група.

Ние в никакъв случай не сме очаквали нещо друго от Вас – отношението към дълбоките публични проблеми постоянно е било такова. Затова няма закони и работещи институции. Затова от началото на годината са били убити 12 дами – само че Вие ги наричате по различен метод, нали? И те ли влизат в изречената по-нагоре подготовка или са единствено изнасилените?

Вие сте позор за цяла България! Призоваваме да си получите заслуженото за тази имитация, тъй като ще останете в историята с нея!

ВЕЖДИ РАШИДОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА! ", оповестиха на фейсбук страницата си от " Български фонд за дамите ".

Тази вечер в 18 часа бе призован митинг поради думите на Вежди Рашидов.

Самият Вежди Рашидов се извини публично за казаното от него:  
 
" Извинявам се за изречените от мен думи през днешния ден по време на почивката на пленарното съвещание. Давам си сметка, че употребяваният от мен език е неприемлив, изключително в сегашния спор и миг. Още един път апелирам за опрощение пред цялото българско общество и всички жертви на принуждение. "

Източници: " 24 часа ", epicenter.bg

 

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР